Glas Javnosti

Objavljene izmene Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Sve najavljene izmene u ograničenjima i zabrana kretanja od promene vremena za kupovinu za starija lica pa do zabrane da se na sahrani okupi više od 10 lica i to na propisanoj udaljenosti danas su predviđene izmenom Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja koju je doneo ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Kako se navodi u dokumentu objavljenom u Službenom glasniku, zabrana kretanja od 17 do 05 časova sada važi za radne dane, dok je uvedeno da subotom zabrana počne u 13 sati i traje do ponedeljka u 5 sati.

Za izvođenje kućnih ljubimaca dozvoljen je period od 23 do 01 čas, kao i nedeljom od 8 do 10 sati-u trajanju od 20 minuta i to najviše do 200 metara udaljenosti od prebivališta, odnosno boravišta.

Zabranjeno je i da se više od dva lica „zajedno kreću ili zadržavaju na javnom mestu na otvorenom prostoru“, a ta zabrana se ne odnosi na roditelje sa maloletnom decom.

„Prilikom održavanja sahrana zabranjuje se prisustvo više od 10 lica, uz obavezno poštovanje međusobne udaljenosti prisutnih od dve metra“, navodi se u naredbi.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR