Glas Javnosti

OBILO NAM SE O GLAVU: Nagli skok obolelih od korone rezultat novogodišnjih proslava

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Epidemijska situacija u Srbiji se ponovo pogoršava, dok stručnjaci naglašavaju da je porast broja obolelih rezultat novogodišnjih okupljanja i proslava.

Broj obolelih od koronavirusa je ponovo preko 5.000, a ponovo se formiraju i redovi isrpred ambulanti. Epidemiolozi upozoravaju da se i u narednim danima može očekivati veliki broj novih slučajeva zaraze.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su registrovana 5.224 slučaja zaraze koronavirusom od 21.876 testiranih uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je još 19 osoba. Ovo je značajan skok broja obolelih jer je samo dan ranije registrovano 2.765 slučajeva.

Stručnjaci kažu da su novogodišnja okupljanja došla na naplatu i da se narednih dana takođe može očekivati skok broja pozitivnih na virus. U Srbiji je od početka epidemije potvrđeno 1.310.845 slučajeva koronavirusa, od testiranih 7.297.175 uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je 12.806 ljudi.

Na bolničkom lečenju je 2.188 pacijenata, od kojih je 79 na respiratoru, prenosi RTS.

Osim toga, aktuelno je i istovremeno zaražavanje virusom influence i virusom korone, a prvi slučajevi takozvane flurone su registrovni u Hrvatskoj i Republici Srpskoj.

BONUS VIDEO Ekskluzivna priča o Teslinom oružju koje vojska krije, a prži mozak...

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR