Glas Javnosti

NOVI TALAS KORONE NA ZIMU: Tiodorović otkriva šta bi bilo najbolje da se desi...

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Epidemiolog Branislav Tiodorović najavio je drugi talas epidemije korona virusa na zimu. Dodaje da će i u međuvremenu biti slučajeva zaraze, a idealno bi bilo da taj broj padne ispod deset zaraženih na dnevnom nivou.

Epidemiolog je naglasio da prvi talas epidemije još uvek traje, a da se do smanjenja broja zaraženih ispod deset na dnevnom nivou neće lako doći.

Za trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji kaže da je bolja nego ona početkom godine. Broj ljudi na bolničkom lečenju se smanjuje, kao i broj pacijenata na mehaničkoj ventilaciji, a izlečenih i otpuštenih pacijenata je više nego što je primljenih pacijenata.

-Međutim još nismo spali ispod 100, zato je veoma problematično dati neku preciznu ocenu. Moram da skrenem pažnju ljudima koji će se vratiti sa godišnjih odmora, koji se vraćaju s mora, jezera, planina, banja, jer postavlja se pitanje jesu li se svi oni, kao i oni koje su sretali tamo, pridržavali mera- rekao je Tiodorović.

Tiodorović je najavio da će Vladin Krizni štab za borbu protiv epidemije korona virusa, čiji je i on član, u cilju popuštanja mera uvedenih zbog epidemije ’najverovatnije u toku nedelje odlučivati i o sportu’.

 

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR