Glas Javnosti

NOVI SLUČAJ KORONE U KRAGUJEVAČKOJ ŠKOLI: Devojčica otišla na nastavu a uveče saznali da je cela porodica zaražena!

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Kako se saznaje, učenica šestog razreda Osnovne škole "Natalija Nana Nedeljković" u Kragujevcu, pozitivna je na korona virus, što je utvrđeno tek nakon što je devojčica prisustvovala nastavi 1. Septembra.

Kao i u slučaju korona virusa u školi u Železniku, ni ovog puta roditelji nisu obavestili školu da čekaju rezultate testa za dete.

Tek u utorak uveče, po završetku radnog dana, roditelji su obavestili školu da su im stigli rezultati i da je cela porodica pozitivna na kovid 19.

Dragana Mijović, direktorka ove škole u Kragujevcu, kaže da su roditelji učenice pozitivne na korona virus tek oko 20.30 sati, 1. septembra, javili odeljenskom starešini da se devojčica testirala i da je zaražena.

-Rečeno je da se cela porodica testirala i da su svi pozitivni. Roditelji nisu nikog u školi obavestili da se naša učenica 6. razreda testirala na koronu. Odeljenski starešina je uveče odmah javio meni, a potom je obaveštena Školska uprava, kao i Institut za javno zdravlje Kragujevac - navodi direktorka.

Sva deca su nastavila da dolaze u školu

Kako kaže, od Instituta je škola dobila preporuke, među kojima nema one da celo odeljenje u narednom periodu prati nastavu onlajn.

-Školi je preporučeno da obavezno sva deca iz tog odeljenja nose maske, da se poooštri dezinfekcija, da se više provetravaju prostorije... Sva deca su nastavila regularno da dolaze u školu. Ipak, rečeno je da deca nikako ne dolaze na nastavu ukoliko čekaju rezultate testa na koronu ili osete bilo kakve simptome - naglašava Mijović.

Ona je apelovala na roditelje, na njihovu savest i odgovornost, rekavši da je u celom ovom procesu njihova uloga jako važna. Kako je dodala, zaražena devojčica od 1. septembra ne dolazi u školu i nalazi se u izolaciji.

Podsećamo, ovo je drugi slučaj korone u škloli za koji je domaća javnost saznala. Prvi, koji se desio u beogadskoj školi, veoma je sličan ovom. Takđe se desio prvog dana škole, 1. septembra, a učenika tređeg razreda OŠ "Braća Jerković" u Železniku roditelji su poslali u školu iako su čekali reuzltat PCR testa. On je stigao po podne tog dana, a nalaz je bio pozitivan.

(Glas javnosti/Blic/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR