Glas Javnosti

Novi simptomi koronavirusa, kod skoro polovine teže oboleli

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Skoro polovina teže obolelih od koronavirusa ukazuje da ima nove simptome bolesti i da oseća nešto poput zujanja u telu, prenosi NJujork Pos.

Oboleli iskustva sa tim novim, za njih nepoznatim simptom, sve više dele na društvenim mrežama i opsiju ga i kao zujanje, šištanje ili nešto tome slično - tako da je "fižing" postao još jedan od stimptoma poruzrokvanih koronavirusom.

Lekari za taj dnevni list osnovan 1801. godine navode da je reč o posebnim senzacijama - osećaju koji pacijenti imaju dok se njihova tela bore sa virsusm.

Jedna pacijentkinja je taj novi simptom opisala na Twitteru kao da joj nešto struji po koži, dok je druga rekla da je njen partner imao osećaj da mu koža gori pa su morali da ga mažu losionom za posle sunčanja.

Koristili smo i kemu porovi opekotina, dodala je ona.

Ostali simptomi te za mnoge smrtonosne bolesti uključujući i groznicu, bolove, teško disanje, umor, suv kašalj, proliv, moždani udar, a sa druge strane kod nekih ne izazivaju ni najmanje smiptome.

Evidentirani su i neurološki simptomi, poput vrtoglavice i glavobolje, ataksije koja se opisuje kao nedostatak koordinacije pokreta, poput hodanja ili podizanja predmeta. Ataksija može uticati na govor, pokrete očiju i sposobnost gutanja. Sirom sveta zarženo je 1.6 milina ljudi umro ih je 102.000.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR