Glas Javnosti

Nova  sednica KRIZNOG ŠTABA zakazana tik pred NOVU GODINU: Srbi su KREATIVNI, zato postoji EFEKAT IZNENAĐENJA

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Premijerka Srbije Ana Brnabić objasnila je da je odluka o novim merama u borbi protiv korona virusa morala da se donese pred samo Novogodišnje veče kako bi dali što manje vremena Srbiji da smisli način da izbegne iste.

Premijerka Brnabić je navela da će sledeće nedelje građani saznati koje mere ih očekuju za predstojeću proslavu Nove godine.

"Medicinski deo Kriznog štaba nije bio za popuštanje mera, mi smo našli dobar kompromis da obezbedimo da malo popustimo mere".

Ona je objasnila da su mere odložene do sledeće nedelje zato što se trude da sve mere, kako kaže premijerka, donose pravovremeno. Ističe da je tanka linija između toga da se "zaštiti zdravlje građana i privreda" i da je potrebno naći najbolji mogući balans između ta dva.

- Mi nismo hteli da tako donosimo odluke. Tu postoji momenat da su naši ljudi kreativni. Da smo mere za Novu godinu doneli pre 14 dana, imali bi 14 dana da smisle kako da te mere zaobiđu, što bi bio veliki udarac na zdravstveni sistem. Zato postoji tu efekat iznenađenja - izjavila je Brnabić.

Na pitanje o atmosferi koja vlada u samom Kriznom štabu, ona ističe da je atmosfera "odlična".

"Odlična komunikacija je između Vlade Srbije i stručnjaka. Sledeća je početkom iduće nedelje i tada ćemo doneti konačnu odluku o merama za Novu godinu. Nekad postoji neslaganje, što je prirodno i dobro, jer jedino tada možete da donesete odluke, koje moraju biti kompromisne", navodi premijerka.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR