Glas Javnosti

NOVA KORONA "NEVIDLJIVA" ZA PCR TESTOVE: Mutirana "varijanta pod istragom" (FOTO)

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U pokrajini Bretanji u Francuskoj pokrenuta je istraga nakon što je genomskim sekvenciranjem otkriveno osam nositelja nove varijante koronavirusa.

Ministar zdravlja Francuske rekao je kako se ne čini da je ta nova varijanta zaraznija ili da uzrokuje teži oblik bolesti kovida 19 piše "Zimo".

Francuski zdravstveni funkcioneri izrazili su zabrinutost na konferenciji za medije zbog činjenice da ta nova varijanta izbegava otkrivanje standardnim PCR testovima.

Steven Van Guht, belgijski virusolog i međufederalni portparol za COVID-19 objasnio je da je osam pacijenata pokazivalo uobičajene simptome bolesti kovid 19, ali da su PCR testovi uporno pokazivali negativne rezultate na njima, piše B92.

Pojava nove varijante dolazi u trenutku kad Francuska beleži novi porast zaraženih, a njihov predsjednik Emanuel Makron upozorava na nove mere zatvaranja u narednih nekoliko dana. Svetska zdravstvena organizacija kategorizovala je novu varijantu kao “varijantu pod istragom”, a ne kao “zabrinjavajuću varijantu”, kao što je to recimo bio slučaj kod britanske, južnoafričke i brazilske varijante.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR