Glas Javnosti

NIKŠIĆ PRED KOLAPSOM: Korona popunila bolnice, bolesni čekaju na prazan krevet, zaražena i beba od 20 dana

Korona virus
Autor:

Svi kapaciteti za pacijente inficirane korona virusom su popunjene u Opštoj bolnici u Nikšiću, lekari pokušavaju da nađu rešenje za korona pozitivne pacijente za koje u ovom momentu nema mesta u bolnici. Tri pacijenta su životno ugrožena.

U Nikšiću je 445 aktivnih slučajeva korone. Na bolničkom lečenju u Opštoj bolnici Nikšić nalazi se 50 kovid pacijenata sa težom kliničkom slikom, od kojih su 44 smeštena na Internom odeljenju, a šest na odeljenju pedijatrije.

- Tri pacijenta su u jedinici Intezivne nege i životno su ugrožena, dok su ostali stabilnih vitalnih parametara i dobro se osećaju. Trenutno nemamo nijednog pacijenta na respiratoru. Imamo i najmlađe pacijente, novorođenče od 20 dana, bebu od mesec i dva meseca, zajedno sa majkama koje su pozitivne. Smeštene su na odeljenju pedijatrije u posebnom delu za kovid inficirane pacijente. Njihivo opšte stanje je zadovoljavajuće i ide u pravom smeru koji želimo svi - kazao je direktor bolnice Ilija Ašanin.

Prema njegovim rečima, primetan je povećani broj pregleda onih koji imaju simptome infekcije kovid virusom, a povećava se i broj pacijenata kojima je potrebno bolničko lečenje.

Podsetio je da je nikšićka bolnica respiratorni centar sa 80 kreveta za severozapadni deo Crne Gore.

(Glas javnosti/Vijesti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR