Glas Javnosti

Nije znao ČETIRI DANA da mu je OTAC umro od VIRUSA: Kovid bolnica u Leskovcu sprovela ISTRAGU

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Otac Zorana Ilića iz Lebana, Vlada Ilić, zarazio se virusom korona i bio je smešten u kovid odeljenju Opšte bolnice u Leskovac. Zoran se danima raspitivao za oca i dobijao informaciju da je dobro. Čak i poslednja četiri dana, kada je Vladino telo već bilo u mrtvačnici.

Direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević najavio je tada da će, na osnovu razgovora sa sinom preminulog, bolnica da formira komisiju i detaljnije ispita slučaj. On je  potvrdio da će spomenuta komisija da bude formirana 10. maja, piše ,,Telegraf''.

- I ja sam za konkretan slučaj saznao iz medija, tako da sam ja Zorana Ilića kontaktirao telefonom u petak. Danas će da bude formirana Komisija za unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada u Kovid bolnici Leskovac, koja će da dostavi izveštaj - kaže dr Dimitrijević za pomenuti medij.

Kako Zoran tvrdi, za usluge kupanja i presvlačenja oca u kapeli platio je 6.000 dinara i još 2.000 za plastičnu kesu. Račun je, kaže, tražio, ali ga nije dobio. Direktor bolnice je istakao da usluge kupanja i presvlačenja, kao ni plastične kese Bolnica ne naplaćuje, te da će i taj slučaj takođe da bude ispitan.

Izveštaj Komisije za unutrašnju proveru kvaliteta rada u oboj kovid bolnici je stigao, a na odgovor na pitanje kako je moguće da je osoblje čeriti dana govorilo da je čovek dobro, a da je on pritom već bio mrtav, direktor Opšte bolnice Leskovac kaže za da su "preporuke Komisije da se preko listinga poziva proveri sa kog broja i koliko puta je upućen poziv o zdravstvenom stanju pacijenta, kao i da dispečeri koji su toga dana radili na telefonskoj centrali dostave izjave i da se izjasne u vezi sa ovim slučajem".

- Povodom slučaja Vlade Ilića i utvrđivanja da li je došlo do propusta u lečenju pomenutog pacijenta u Opštoj bolnici Leskovac, formirana je Komisija za unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada u Kovid bolnici, koja je došla do sledećeg zaključka: Na osnovu uvida u medicinsku dokumentaciju iz istorije bolesti, nisu utvrđene nepravilnosti u lečenju. Napominjem da je Služba za psihijatriju u kovid sistemu i da je osoblje sa psihijatrije premešteno u prostorije ORL službe, tako da je moglo da dođe do uspostavljanja telefonske veze na pogrešnom lokalu, što će biti predmet dalje kontrole - objašnjava direktor.

Podsećamo, Vlada Ilić je u kovid bolnicu smešten 4. aprila jer je bio zaražen virusom korona. Imao je temperaturu 38 stepeni i nisku saturaciju. On je bio nepokretan, bez jedne noge.

- Smestili su ga na Odeljenju, kako su ga izgovarali, kovid-psihijatrija, i rekli mi da se o njegovom stanju obaveštavam putem telefona. Svakoga dana sam zvao na broj: 252-500 i tražio da me spoje sa kovid-psihijatrijom. Otuda bi mi se, posle kraćeg čekanja, javljao uvek ženski glas, a samo jednom muški. Uvek je odgovor glasio u smislu: "Deda je u dobrom stanju, prima mali protok kiseonika" - ispričao je Zoran.

Nakon stalnih poziva i konstantnog dobijanja istog odgovora, Zoranova supruga je 28. aprila primila poziv od policije.

- Pošto smo se mi u Lebane doselili iz Klajića, policijac je pitao moju suprugu da li znamo nekog u Klajiću po imenu Vlada Ilić, a kada je ona pitala zašto je to pita, policajac je odgovorio da je moj otac umro pre četiri dana i da iz bolničke kapele ne mogu da dođu do njegove porodice. Kada sam to čuo od supruge bio sam u šoku, a šok je prerastao u bes jer to, praktično, znači da sam ja sve vreme dobijao lažne informacije od medicinskog osoblja sa odeljnja kovid-psihijatrija - ogorčen je Vladin sin.

Istog dana kada je dobio poziv od policije, otišao je da preuzme telo, a oca je sahranio sutradan.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR