Glas Javnosti

NEPOBEDIVI BERLUSKONI: 'Njegovo stanje je zadovoljavajuće i epilog bolesti je PRI KRAJU'

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Nedavno je Silvio Berluskoni oboleo od korona virusa i bio je u jako lošem stanju, međutim, ovih dana je njegovo stanje dosta bolje.

- Njega bi ubio virus da ga je pogodio u martu ili aprilu, toliko je bio jak, sreća je što se dogodilo sada - izjavio je lekar Silvija Berluskonija, koji se konačno i medijski oglasio sa objašnjenjem u kakvom se stanju nalazio lider Forca Italije kada mu je urađen tampon test kojim je otkriveno da je pozitivan.

- Da je samo deset sati kasnije bio smešten u bolnicu bilo bi već suviše kasno, virus je bio neobično snažan, a je on rizičan pacijent iz razloga kojeg već znamo (prethodne bolesti i intervencije) - iznosi prvi put u javnost dr Alberto Zangrilo primarijus u Bolnici San Rafaele u Milanu i lični lekar Silvija Berluskonija, pojašnjavajući da to sada zna i Berluskoni.

Berluskoni je i dalje smešten na lečenju u milanskoj bolnici, a dr Zangrilo izlazi u javnost sa ovim objašnjenjem jer je "sadašnji ishod lečenja siguran" a takav ne bi mogao da usledi u prvim mesecima korona virusa. Jer se u međuvremenu otišlo u svemu dalje, u ispitivanju i lečenju, u terapijama i lekovima, korona virus je bio nepoznanica, iako to ostaje u velikoj meri i dalje. Dr pojašnjava da je brzi smeštaj u bolnicu veoma značajan i za druge pacijente sa jakom virusnom snagom i potrebno je poslušati lekare kada vam to daje do znanja.

Od 3. septembra od kada je smešten u bolnici sa obostrtanom virusnom upalom pluća uzrokovanom Kovidom-19 i sada nakon jedne sedmice njegovo stanje počinje da bude "zadovoljavajuće" i "epilog bolesti je pri kraju".

Da je najteža situacija prevaziđena bilo je jasno u sredu kada se lider Forca Italije telefonski oglasio tokom predizbornog mitinga u Vale d'Aosta, iako ga je virus sprečio da učestvuje direktno u predizbornoj kampanji za regionalne izbore (20 i 21 septembra) poručio je svima:

- Borim se da izađem iz ove paklene bolesti, to je virus istinski zastrašujući i ne želim bilo kome da se nađe u ovoj situaciji. Budite oprezni, nosite uvek masku na licu... Verujem da je ovo iskustvo najužasnije koje sam imao u svom životu.-

(Glas javnosti/Novosti.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR