Glas Javnosti

NEIZVESTAN POČETAK ŠKOLE U CRNOJ GORI: Roditelji neće da im deca nose maske!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Početak školske godine u Crnoj Gori koja je zbog korone odložena za 1. oktobar dovedena je u pitanje jer roditelji ne žele da njihova deca u školi nose maske.

Roditelji koji su pokrenuli peticiju da se u Crnoj Gori ukine odluka o nošenju maski u učionicama, poručili su da razmišljaju da u znak protesta bojkotuju nastavu prvog dana školske godine jer su, kako navode, deca već pod stresom, kako zbog novog načina praćenja gradiva, tako i zbog epidemiološke situacije.

Predstavnik roditelja Dejana Stanić kazala je da su se uzalud obraćali Ministarstvu prosvete Crne Gore, jer svi ćute.

-Roditelji su jako ljuti. Deca ne žele maske, plaču, kažu da im smetaju da je nose na časovima. Za starije razrede koji će imati onlajn nastavu, razredne starešine nemaju razumevanja ako dete nema internet. Mora imati i tačka, rekla je Stanić.

-Roditelji predlažu da se bojkotuje nastava prvi dan zbog maski i razdvajanja dece u grupe, navodi Stanić i dodaje da da neki roditelji niesu u mogućnosti da obezbede tri maske dnevno deci.

Rekla je i da roditelji ne mogu deci da obezbede telefone ili tablete i da su svi već pod stresom, prenosi RTCG.

Smatra da od skoro 7 miliona evra donacija koje je Nacionalno koordinaciono telo dobilo, deo mogao da bude izdvojen da bi se deci obezbedili tableti i internet.

Odlukom Ministarstva prosvete Crne Gore nastavu u školi pohađaće učenici 1, 2,3,4, 5. i 6. razreda osnovne škole, kao i 1. razreda srednje škole, a ostali onlajn, uz konsultacije u školi na svakih petnaest dana.

Đaci u Crnoj Gori u škole će se vratiti od prvog oktobra, odlučilo je Ministarstvo prosvete te države.

(Glas javnosti/Sputnjik)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR