Glas Javnosti

NAUČNICI NAJAVILI EFIKASAN LEK PROTIV KOVIDA! Tablete stižu do kraja godine

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Bračni par Keli bio je podvrgnut kliničkom ispitivanju tokom kojeg su uzimali četiri tablete dva puta dnevno a rezultat je bio više nego povoljan.

Odmah nakon što im je dijagnostikovano prisustvo kovida, bračni par koji živi u američkom gradu Sijetlu, pristao je na kratkoročni režim dnevnih tableta koje napadaju virus ubrzo nakon uspostavljanja dijagnoze.

U Centru za istraživanje raka Fred Hutchinson. iako im nije rečeno da li su primili aktivni lek ili placebo, u roku od nedelju dana simptomi su počeli da se povlače. Oporavili su se u roku od dve nedelje.

Antivirusni lekovi se već koriste za druge virusne infekcije kao što su hepatitis C i HIV. Primenjuju se za jačanje imunološkog sistema u borbi protiv infekcija, blokiranje receptora tako da virusi ne mogu da uđu u zdrave ćelije ili smanje količinu aktivnih virusa u telu.

Najmanje tri obećavajuća antivirusna leka za kovid testiraju se trenutno u kliničkim ispitivanjima, a rezultati se očekuju već u kasnu jesen ili zimu, ističu na američkom Nacionalnom institutu za alergiju i zarazne bolesti, koji nadzire razvoj antivirusnih tretmana.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR