Glas Javnosti

РУСКИ ТРАНСПОРТЕР ДОПРЕМИО У БЕОГРАД ПОМОЋ ИЗ КИНЕ

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Najveći serijski proizveden transportni avion na svetu An-124 „Ruslan“ sleteo je u Beograd. Kako nezvanično saznajemo avion je dopremio medicinsku opremu iz Kine.

An-124 kargo kompanije Volga-Dnjepar RA-82047 leteo je 25. marta na ruti Uljanovsk–Gvanžu, ka jednoj od destinacija sa koje je avion Erbas A330 kompanije „Er Srbije“ pre neki dan takođe preuzeo medicinski materijal kao pomoć Kine.

Isti „Ruslan“ se potom juče vratio u Ulan-Ude, sa kojeg je, prema sajtu za praćenje letova „Flajt radar 24“ , poleteo za Beograd.

Podsećamo, Vlada Srbije tražila je konkretnu pomoć od Rusije u okviru sporazuma o saradnji Srbije i Rusije u vanrednim situacijama. Zvaničan predlog je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Inače, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov obećao je u telefonskom razgovoru ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću da će Rusija, „kao i uvek, pomoći Srbiji u nabavci dodatne medicinske opreme koja bi bila neophodna u slučaju naglog porasta broja obolelih“.

Izvor: Sputnјik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR