Glas Javnosti

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Novozaraženih 60, četiri pacijenta preminula!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U prethodna 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 5.938 građana od kojih je 60 novozaraženih, a preminulo je četiri pacijenata.

Na respiratorima širom zemlje nalazi se 16 obolelih.

Podsetimo, dan ranije na korona virus je testirano 8.327 građanina od kojih je 89 novozaraženo. Preminulo je sedam pacijenata, a na respiratorima bilo 15 obolelih.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo korona virusa potvrđeno je kod tri korisnika i jednog zaposlenog, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavaje, boračka i socijalna pitanja.

 

Prisustvo korona virusa potvrđeno je u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Holiday house'', Barajevo, Beograd i u Centru za socijalni rad u Odžacima.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 5.952, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 3.098.

Dr Mijomir Pelemiš

- Nismo pobedili koronu! Ali jesmo na dobrom putu da to uradimo. Međutim, nikako ne možemo biti zadovoljni kad nam svakog dana ljudi umiru. Biću zadovoljan onog dana kad ne bude umro nijedan pacijent, a ne onog dana kad nam ne bude nijedan zaražen. Može da bude i 200 ili 300 zaraženih, ali ako nam niko tog dana nije umro, to je za nas najveći uspeh.

Ne možemo gledati samo broj zaraženih i broj hospitalizovanih, već broj umrlih i broj pacijenata u jedinicama intenzivne nege - rekao je za Kurir prof. dr  Mijomir Pelemiš infektolog i klinički farmakolog, član kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 Vlade Srbije.

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR