Glas Javnosti

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: I danas manji broj OBOLELIH, a evo koliko je PACIJENTA umrlo

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Оd pоslеdnjеg izvеštаја do 15 časova 26. februara 2022. gоdinе tеstirаni su uzоrci 11.679 osоbe оd kојih je 2.648 pоzitivna.

Оd pоslеdnjеg izvеštаја preminula je 45 osoba.

Dan ranije na koronavirus testirano je 14.085 osoba, od kojih je 3.201 bilo novozaraženih. Preminula je 51 osoba, a na respiratorima bilo je 107 obolelih.

Sve ukazuje da ćemo ukidati mere

- Sve ukazuje na to da ćemo ukidati mere. Ali, nikako ne smemo zaboraviti da je talas omikrona iz Evrope stigao kod nas sa tri nedelje zakašnjenja, pa će toliko duže i trajati u odnosu na njih. Uz to imamo i otežavajuće okolosti - slaba imunizovanost u odnosu na zemlje EU i prisustvo delta soja - rekao je nedavno za Kurir Pukovnik doc. dr Ivo Udovičić, komandant vojne kovid bolnice Karaburma.

On je upozorio da bez obzira što su brojke u ovom trenutku drastično pale, da treba imati u vidu da ćemo tek u ovoj nedelji nakon raspusta i državnih praznika imati realnu sliku o zaraženima.

- Treba svakako sačekati i povratak đaka u škole, kao i povratak ljudi sa odmora i videti kako će to uticati na broj novozarazenih. I baš zbog svega navedenog mislim da treba sačekati sa popuštanjem mera minimum još tri nedelje - naglašava dr Udovičić i dodaje da su u bolnicama sada sa teškom kliničkom slikom uglavnom pacijenti u poodmaklim godinama sa dosta pratećih bolesti, ali ima i mlađih nevakcinisanih.

On je istakao da će virus ostati među nama i ubuduće.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR