Glas Javnosti

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Broj obolelih pao ispod hiljadu

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U Srbiji je u poslednja 24 časa na korona virus testirano 7.726 osoba, od kojih je pozitivno 993. Na respiratorima su 30 pacijenta, nažalost, 7 osoba je preminulo.

Podsetimo, juče je testirano 10.915 osoba, od kojih je pozitivno bilo 1.501. Na respiratorima je bilo 32 pacijenta, nažalost, 9 osoba je preminulo.
Na respiratorima je bilo 32 pacijenta, nažalost, 9 osoba je preminulo.
Iako je prošlo više od dve godine otkako je korona nastupila, stručnjaci i dalje uče nove stvari o virusu, uključujući i kako utiče na ljude te i kakve su posledice preležanog virusa.


- Teška konfuzija, dezorijentacija i delirijum su, ponekad, jedini simptomi koronavirusa. Ovo se posebno odnosi na starije osobe. O tome treba više pričati, kako bi ljudi dobili pravi tretman i negu i smanjili širenje virusa. Ovaj simptom je povezan sa visokim rizikom od teške kliničke slike i lošim zdravstvenim ishodima. Pacijent, koji se suočava sa ovakvim simptomima, je verovatno tri puta više izložen riziku od razvitka teškog kovida - otkriva dr Sundžia Švajg, osnivač i predsednik Kalifornijskog centra za funkcionalnu medicinu.

Direktorka "Batuta" Verica Jovanović izjavila je da će se danas na biralištima primenjivati epidemijske preporuke, i naglasila da je nošenje maske individualna odluka.

- Preporučili smo korišćenje svih preventivnih mera - provetravanje prostora u kome će se odvijati glasanje, da se primenjuju dezinfekcione mere, dezinfekcija ruku i higijena ruku. Kada su u pitanju maske to je individualna odluka. Uvek je preporuka, zavisno od toga kako se ko zdravstveno oseća. Maska štiti onog ko je oboleo i sve druge - rekla je Jovanovićeva za RTS.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR