Glas Javnosti

NAJNOVIJE KORONA BROJKE: Novozaraženih 6.930, preminulo 53 pacijenata!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U prethodna 24 sata na korona virus testirano je 23.660 građana od kojih je 6.930 novozaraženih, a preminulo je 53 pacijenata.

Podsetimo, dan ranije, na korona virus testirano je 19.360 građana, od kojih je 5.700 novozaraženih. Preminuo je 51 pacijent, a na respiratorima bilo 260 obolelih.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je da "nema sumnje da je trenutna epidemijska situacija vanredna.

- Srećom nije katastrofalno, nemamo situaciju da mora hitno negde da se proširuje (bolnički) kapacitet, stala je ta brza prepunjenost bolnica, stabilizovala se kriva na visokim brojevima, ali daleko je od nečeg što može da se definiše kao dobro - naveo je Kon.Svakih 27 minuta jedan smrtni slučaj povezan sa kovidomOn navodi da prema zvaničnim podacima imamo na svakih 27 minuta jedan smrtni slučaj povezan sa kovidom, ali da "objektivno na svakih 10 minuta imamo smrtni slučaj povezan sa epidemijom, nalazimo se u ozbiljnoj situaciji".

 

Kon je odgovarao na pristigla pitanja gledalaca o Kriznom štabu, tome zašto ne da ostavku, da li se oseća odgovornim za tok epidemije, da li su podaci o broju zaraženih i umrlih realni, da li su transparentni svi podaci koje bi građani trebalo da imaju u vezi sa epidemijom korona virusa, kao i na brojna druga pitanja.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR