Glas Javnosti

Mobilna bolnica bila za drugog klijenta, preusmerena u RS

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Tehnički remont Bratunac (TRB), koji se bavi namenskom industrijom, uspeo je da izdejstvuje da mobilna bolnica iz Nemačke bude isporučena Republici Srpskoj, i pored ugovora koje je prozivođač imao sa Vijetnamom i nekim drugim državama, izjavio je većinski vlasnik TRB Slaven Ristić.

"Imali smo priliku, s obzirom da smo u namenskoj industriji, da ovu bolnicu koja je bila namenjena drugom klijentu, odnosno Vijetnamu, preusmerimo u Republiku Srpsku kako bi služila njenim građanima", rekao je Ristić agenciji Srna.

Za nabavku pokretne bolnice sa 500 bolnickih kreveta sa pratećom opremom površine 6.000 metara kvadratnih, Vlada Republike Srpske izdvojila je 3,65 miliona konvertibilnih maraka (oko 1,8 miliona evra).

Na aerodrom u Mahovljanima kod Banjaluke veceras je sleteo prvi avion iz Nemačke sa opremom za mobilnu bolnicu koju je nabavila Republika Srpska u okviru borbe protiv korona virusa.

Avion je dočekao srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, a opremu su preuzeli predsednik Vlade RS Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR