Glas Javnosti

Миодраг Костић даје свој хотел држави на употребу

Korona virus
Autor: novosti.rs

Миодраг Костић, председник МК Гроуп, придружио се борби против вируса ЦОВИД19, закупивши хотелски смештај у Новом Саду Заводу за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“

Миодраг Костић, председник МК Гроуп , придружио се борби против вируса ЦОВИД19 тако што је хотелски смештај у Новом Саду дао на коришћење Заводу за јавно здравље др Милана Јовановића Батуту, који је у овом тренутку најпотребнији.
 
Поред тога, господин Костић и његова компанија покриће све трошкове који могу настати у вези са боравком у овом хотелу.

Према најави надлежних, у Србији ускоро се очекује највећи талас броја оболелих од коронарног вируса, па је председник МК Гроуп међу првим предузетницима који су у кључном тренутку показали своју хуманост. Баш као што је власник Цхелсеаја Роман Абрамович уступио свој хотел у Лондону Националној здравственој служби, тако је и један од најуспешнијих привредника у нашем региону и познати хуманиста Миодраг Костић одлучио да помогне заједници у решавању вируса.
У овом периоду МК Гроуп је и друштвено одговорна, укључујући донацију у износу од скоро 6 милиона динара Институту за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“, како би помогла у најугроженијем периоду у набавци потребних дијагностичких алата за ЦОВИД19. Овом донацијом МК Гроуп је прва компанија која је пружила финансијску помоћ надлежним институцијама како би пружила значајну подршку здравственом систему наше земље. Такође, компаније чланице МК Груп е су у току ове недеље упутиле донацију прехрамбених производа у вредности од 4 милиона динара за пензионере Београда. На овај начин се производи наше компаније бесплатно испоручују за потребе наших старијих грађана током боравка у њиховим домовима.
Подсјећамо да је Миодраг Костић, заједно са својом компанијом МК Гроуп, у посљедњих пет година реализирао више од 500 друштвено одговорних акција у које је уложио више од пет милиона еура. У 2012. години, финансирао је и изградњу Омладинске куће у СОС Дечијем селу у Краљеву са 220 хиљада евра и наставља да помаже овој организацији. У 2015. години, у знак захвалности господину Костићу, међународна организација СОС Дечија села одликовала га је значком почасти. Председник МК Групе је 2013. године породици дао своју кућу, као задужбину породице Костић у Новом Саду, ради хуманијег лечења деце оболеле од малигних болести.
Његову и активности компаније коју води препознала је Привредна комора Србије, која је МК Гроуп додељивала награду "Пријатељ породице" у категорији великих компанија.

У настојању да се што пре суочи са коронавирусом, господин Миодраг Костић је још једном показао своју хуманост и пружио велику помоћ свима који су активно укључени у борбу против тренутног глобалног непријатеља одустајући од хотелских објеката.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR