Glas Javnosti

Mesec dana nakon KINESKE VAKCINE ga muče ČUDNI SIMPTOMI: Ispovest muškarca koji je posle vakcinacije dobio OVE NUSPOJAVE

Korona virus
Autor: Glas javnosti

I.V. se vakcinisao kineskom Sinofarm vakcinom, a nakon toga se susreo sa čudnim nus-pojavama, koje su u najmanju ruku neuobičajene za ovu vakcinu i koje nisu nestale ni dan danas.

- Jos među prvima sam hteo da se vakcinišem. Vratili su me prvi put sa Sajma posle uredne prijave, pošto sam nekada davno pre 15 godine imao reakciju na penicilin. Nije bio penicilinski šok, nije bila anafilaktička reakcija, već ja posle 15 godina saznajem da je bila anksioznost kao posledica toga što pre injekcije ništa nisam jeo, što mi mi je rekla doktorka i savetovala mi da bi da primim kinesku, Sinofarm vakcinu - navodi muškarac.

I.V. dalje navodi da je nakon razgovora sa doktorkom prihvatio kinesku vakcinu kao jedini izlaz iz pandemije, te da je nakon primljene prve doze sve bilo u najboljem redu.

- Bol na mestu uboda trajao je jedan dan. Najnormalnije sam se osećao. 21. dan od prve doze sam naravno otišao u Dom zdravlja na zakazanu drugu. Poziv je uredno stigao dva dana ranije sa terminom kada da treba da se javim - priča on.

On objašnjava da se sve to bilo u sredu, da mu je i dan kasnije bilo sve sadvim normalno, te da ga ni mesto uboda nije bolelo kao prvi put. Ipak, stvari se dva dana nakon druge doze naglo menjaju.

Svi nalazi su bili uredni

- Ali ipak mene ta ruka u pazuhu jako boli. Blaži otok i kada držim ruku uz telo i hodam, sedite, osećam neku nelagodu. Zakažem kod lekara, ultrazvuk aksila, iliti pazušnih jama. Odem na zakazan termin kod lekara, radiologa i posle pnekoliko minuta pregleda doktor kaže: Da, imate uvećana dva limfna čvora. Verovatno je od vakcine, pošto je na toj strani tela. Hoće to od vakcine, ali nisam čuo da hoće od kineske jer je ona najblaža od svih - prepričava sagovornik doktorove reči.

I.V. kaže da je očekivao da će se to smiriti, ali još 10 dana je prošlo, poboljšanja nije bilo ni na vidiku. Nakon ponovnog odlaska lekaru, ovog puta kod lekara opšte prakse, dobija utešne reči da će se to smiriti, te dobija dve kutije antibiotika.

- Pijem lekove. Ništa bolje nije. Isti otok, isti bol. Nakon ispijenih lekova, lekri me šalju da snimim pluća. Sva sreća u domu zdravlja postoji i rengen koji nije samo za kovid pacijente. Odmah mi urade rentgen, nalaz odličan, nemam nikakvih promena. Vraćam se u dom zdravlja gde konstatuje da je sve u redu i razmišlja gde da me pošalje dalje. Izbor doktorke je infektivna - priča dalje.

Ipak, iako je dobio uput, nije otišao, jer, kako naglašava nije kovid pozitivan, pa je njegova dalja odluka da nastavi da obiđe sve lekare u gradu pre kako bi dobio dijagnozu i pomoć pre nego što eventualno poseti Infektivnu.


- Po pravilu doktorka je trebalo da prijavi neželjenu reakciju na vakcinu. Nije prijavila ni institutu Batut kome to treba da se prijavi, a možda bi tamo neko znao sta da se radi u ovakvim situacijama. Prošle su četiri nedelje od tada. I dalje osećam da su mi uvećane limfne zlezde. I dalje osećam bol. I dalje moram sam da vidim sta ću i kako ću i gde ću - zaključuje priču sagovornik.

(Glas javnosti/Blic.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR