Glas Javnosti

MEŠAJU SE KORONA I SEZONSKI GRIP: Zabrinjavajuća situacija u Novom Pazaru, mališane napada stelt omikron

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Situacija sa koronom se u Novom Pazaru stabilizuje, kažu nadležni, ali i dodaju da je situacija i dalje zabrinjavajuća. Nemaju tačne podatke o tome koliko se ljudi obolelih od kovida 19 leči na privatnim klinikama. Na to upozoravaju mesecima.

Majda Ivković iz ZZJZ Novi Pazar kaže da je manje pregleda u kovid ambulantama.

- Pre dve nedelje bilo je 400 pregleda, a juče bilo 196 pregleda od čega je 100 bilo prvih. Trenutno su 34 osobe na lečenju. Manji je procenat pozitivnih u odnosu na poslate uzorke. Imali smo da je 50 odsto bilo pozitivnih pre dve nedelje, a sada 24 odsto. Isto važi i za antigenske testove, i takođe je oko 25 odsto pozitivnih - kaže Ivkovićeva.

Vakcinisano je, napominje, 31.128 osoba prvom dozom, drugom dozom blizu 30.000, trećom oko 10.000.


- Zabrinjava što je manji odziv vakcinaciji trenutno, otrpilike 30-ak doza se da dnevno. Moramo naučiti da žiimo sa virusom, ali se moramo i svi vakcinisati - napominje Ivkovićeva.

Prema njenim rečima, Institut za virusologiju je saopštio da su dve osobe sa novom sojem u Novom Pazaru. Mešaju se, dodaje, sezonski grip i koronavirus.


Stelt varijanta koronavirusa u Novom Pazaru potvrđena je kod dva školarca slučajnim uzorkom. Na dnevnom nivou ima desetak novozaraženih u toj kategoriji školaraca, što predstavlja veliki problem u Novom Pazaru.

BONUS VIDEO: Glumac otkriva "Ženu sam upoznao preko instagrama !"

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR