Glas Javnosti

Mera distanciranja u SAD možda i do 2022. godine

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Mere socijalnog distanciranja u SAD možda će morati da se primenjuju do 2022. godine, rezultat je istraživanja Fakulteta za javno zdravlje američkog Univerziteta Harvard.

Studija je objavljena neposredno nakon jučerašnje objave o rekordnih 2.200 preminulih u SAD samo u jednom danu, ukupno više od 28.000, dok se istovremeno u vrhu američke administracije razmatra pokretanje ekonomije, preneo je Rojters.

"Prelazne mere socijalnog distanciranja možda će biti neophodne do 2022. godine, osim u slučaju povećanja kapaciteta za pružanje osnovne medicinske pomoći, pronalaženja tretmana ili vakcine", navodi se u istraživanju stručnjaka sa Harvarda.

Studija navodi i da bi produžetak socijalnog distanciranja najverovatnije imao negativan uticaj na ekonomiju, društveni život i obrazovanje, preneo je Glas Amerike.

U studiji se upozorava da bi čak i u slučaju očigledne eliminacije korona virusa morale da ostanu na snazi mere nadzora jer bi novi talas širenja smrtonosnog virusa mogao da se ponovi 2024. godine.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR