Glas Javnosti

LITURGIJA POD MASKAMA

Korona virus
Autor: glas javnosti

Crkva i vernici u Beogradu su na liturgiji, na Mladence, poštovali mere Vlade Srbije u borbi protiv koronavirusa, tako što su stajali ispred hramova i ulazili unutra smenjujući se po pet ljudi.


Patrijarh SPC Irinej u dopisu je naložio sveštenstvu da se sav bogoslužbeni i parohijski život saobrazi odlukama Vlade Srbije o zabrani okupljanja više od petoro lica na jednom mestu i drugim preventivnim merama koje treba da doprinesu sprečavanu širenja virusa korona.

„Istovremeno ih pozivamo da na svaki mogući i dozvoljeni način vode duhovnu brigu o parohijanima koji su im povereni“, navedeno je u dopisu za Arhiepiskopiju begoradsko-karlovačku.
U Sabornoj crkvi vernici su slušali liturgiju i molili se ispred hrama držeći odstojanje, a pojedini su nosili maske.

Kako su rekli Tanjugu, na ulazu u crkvu mora da se stavi zaštitna maska. Tokom pričešća vernici su se smenjivali u crkvi, a bilo je i dosta mladih ljudi sa decom. U Crkvi Svetog Nikole u Višnjici sveštenstvo i vernici su se, takođe, pridržavali mera vlade i u deo crkve gde stoji narod nije ulazilo više od po pet vernika. U višnjičkoj crkvi sveštenik je pričestio vernike ispred hrama.

Izvor: Sputnjik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR