Glas Javnosti

Kurc: Neće biti uobičajenih putovanja dok ne bude vakcine

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc istakao je danas da ove godine treba izbeći odmor, kako se virus ne bi ponovo uvezao iz drugih zemalja u Austriju i naglasio da će sloboda putovanja izgledati drugačije, pa će zavisiti od toga da li u jednoj zemlji postoji pretnja od virusa.

– Imaćemo drugačiju slobodu putovanja, koja će veoma zavisiti od situacije u pojedinim zemljama – naglasio je Kurc u intervjuu bečkom dnevniku „Hojte“.

Kako bi se u Austriji sprečio drugi talas infekcije, koji bi mogao biti gori od aktuelnog, Kurc kaže da će sve nas sve dok nema vakcine, tačnih brzih testova ili delotvornih lekova, ova bolest pratiti i sve dok toga ne bude neće biti ni neograničene slobode putovanja kakvu smo poznavali.

Upitan da li će tako biti mogući samo odmori u Austriji, Kurc je kazao da ne može zamisliti da Austrija uspešno pobedi ovaj virus, a da potom neodgovorno bude uvezen iz drugih zemalja.

– Biće zemalja gde virus više neće biti problem i zemalja gde je opasnost prisutna. Zavisiće od situacije u pojedinim zemljama. Dugoročno ostaje cilj da se ukinu unutrašnje granice u Evropi, ali ni u kom slučaju prerano – podvukao je kancelar.

vesti-online.com

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR