Glas Javnosti

Krizni štab razmatra UBLAŽAVANJE MERA: Mali preduzetnici i zanatlije uskoro POČINJU DA RADE?

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Epidemiolog Predrag Kon je najavio danas da bi na narednoj sednici Kriznog štaba mogle biti ublažene mere za određene uslužne delatnosti, te bi pojedini mali preduzetnici bili izuzeti od odluka koje su donete u utorak.

U Kriznom štabu se vodi polemika oko toga da li treba otključati potpuno pojedine delatnosti, ili im omogućiti rad sa skraćenim radnim vremenom. Međutim, najveći problem predstavljaju kafići, jer se tu najlakše šire virusi.

Medicinski deo Kriznog štaba će već u nedelju analizirati prvi presek rezultata pooštrenih mera, a sednica Kriznog štaba očekuje se u ponedeljak. Ipak, nije isključeno da bi i pre toga moglo da dođe do delimičnog popuštanja mera za mali biznis, jer zatvaranje najviše pogađa male privrednike, preduzetnike i zanatlije koje imaju jednog ili nekolicinu zaposlenih i koji praktično žive od dnevnog pazara.

Dr Kon je objasnio da bi ovim za početak bili obuhvaćeni frizeri i saloni za lepotu, kao i još neke druge uslužne delatnosti.

Preduzetnici I zanatlije ‘’kivni’’

Do sada su zbog svakog zaključavanja najviše besni oni koji, kako kažu, žive od dnevnog pazara. Frizeri, šminkeri, radnjice, obućari, ključari, krojači i mnoge druge zanatlije kojima je zbog krize promet već desetkovan i koji bi teško opstali bez državne pomoći. Uglavnom su to radnje sa svega nekoliko zaposlenih koje uredno državi plaćaju obaveze, a čiji vlasnici nisu imali toliki obrt da bi mogli da naprave novčane zalihe.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR