Glas Javnosti

KRIZNI ŠTAB PREDLOŽIO NOVE MERE: Zabrana okupljanja više od PET LJUDI, a učenicima DUŽI JESENJI RASPUST

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Krizni štab za borbu protiv korona virusa održao je danas u podne hitnu sednicu zbog povećanja broja novozaraženih, kao i hospitalizovanih osoba.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević se obratila javnosti nakon zasedanja Kriznog štaba i kazala je da se navršilo tačno osam meseci od prvog registrovanog slučaja zaraze u Srbiji, kao i da je od korone u proteklom vremenu više oboljevala muška populacija, oko 53 odsto više nego ženska.

- Od početka epidemije u našoj zemlji 60 odsto obolelih pripadalo je uzrastnoj grupi od 30 do 50 godina - rekla je dr Kisić Tepavčević.

Foto: Tanjug

Dodala je da je situacija veoma nepovoljna i činjenica da je u mnogim drugim zemljama gora situacija ne treba da nas teši.

Krizni štab je danas doneo odluku o uvođenju novih mera, tj. donete su dve nove mre:

1. Odsad važi zabrana okupljanja više od pet ljudi i unutra i napolju;

- zabrana okupljanja neće biti na nivou preporuke već će biti regulisana propisima, a odnosi se na organizovana okupljanja - proslave, seminare, kongrese

 - kad je reč o kancelarijama, mora biti obezbeđena distanca od 2 metra odnosno 4 kvadrata po zaposlenom

 - u pozorištima i bioskopima već su na snazi distanca, obavezne maske sve vreme, posebna procedura ulaska i izlaska

 2. Na produženom jesenjem mini-raspustu naredne nedelje su osim osnovaca i svi srednjoškolci. U ponedeljak i utorak će se ići u školu, a od srede svi bi bili na jesenjem mini-raspustu koji se poklapa s neradnim državnim praznikom Danom primirja u Prvom svetskom ratu koji se praznuje 11. novembra.

- Sada smo odlučili da i srednjoškolci imaju 'mini raspust' u isto vreme, tako da tri dana đaci neće pohađati školu. Videli smo da se školska sredina nije pokazala kao okidač za širenje korona virusa- rekla je Kisić na konferenciji.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR