Glas Javnosti

KOVID PROPUSNICE SU SAMO POČETAK: Za sedam dana još rigoroznije mere!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je za RTS da je legitiman potez da država zaštiti zdravlje i živote građana, a kovid propusnice se uvode da se zaštite životi.

Đerlek je pesimističan i što se tiče velikog broja obolelih i kaže da se ta brojka neće brzo spustiti.

Ministarstvo zdravlja će tražiti od Kriznog štaba rigoroznije mere ako za sedam do 10 dana kovid propusnice ne daju rezultate. Moramo povećati broj mladih vakcinisanih. Mislim da bi za ovu populaciju bilo efektnije da im vršnjaci objasne kakvu su golgotu prosli kad su oboleli od kovid 19. Tako bi se odlučili da se vakcinišu.

- Jučerašnja brojka od 61 čoveka, kojeg smo izgubili, neće biti najveći broj koji ćemo doživeti u četvrtom talasu, i pored vakcina to je zabrinjavajući broj - rekao je Đerlek.

Prošle godine početkom decembra - odlučeno je zatvaranje tokom vikenda ugostiteljskih objekata. Dodatno su pooštrene neke mere.

Govoreći o tome može li kažnjavanje za one koji nemaju propusnicu posle 22 sata da popravi situaciju, Đerlek kaže da se to ne shvata kao kažnjavanje, legitiman je potez da država zaštiti zdravlje i živote građana i kovid porupsnice se uviode da se zaštite životi.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od ttest u 25.10.2021 10:51:10 h
     0 
bravooo