Glas Javnosti

KORONA UPOZORENJE! Virus se rasplamsava, nema odmora za medicinske radnike

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Prema poslednjem preseku, potvrđen je najveći broj novoinficiranih koronavirusom u jednom danu i taj broj svakodnevno raste.

U Srbiji je trenutno hospitalizovano više od 3.100 osoba, a na respiratorima je 131 pacijent. U poslednja 24 sata registrovan je 19.901 novi slučaj zaraze koronavirusom od testirana 39.282 uzorka. Od posledica zaraze preminule su 34osobe.

Doktorka Snežana Rsovac, pulmolog iz Dečije klinike u Tiršovoj, rekla je za RTS da se omikron brzo širi, ali daje sliku umereno blagu, retko kada tešku kod dece i prolazi za pet do sedam dana. Takođe je naglasila da roditelji ne bi trebalo da ignorišu simptome ako ih primete kod dece.


Epidemiloška situacija se pogoršava i na području Jablaničkog okruga.

- Trenutna epidemijska situacija i dalje se procenjuje kao nepovoljna, ali sa mogućnošću pogoršanja i brzog prelaska u vanrednu. Za sada ovakvu ocenu dajemo samo na osnovu povećanog broja obolelih, jer nismo imali povećanje broja hospitalizovanih, jer su svi bili sa lakšom kliničkom slikom - rekla je dr Zorana Kulić, epidemiološkinja Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu.

Ipak, u odnosu na prošlu nedelju broj pacijenata u bolnicama jeudvostručen, a u narednim danima se očekuje i veći broj novozaraženih.

BONUS VIDEO: NE UMIREMO OD STAROSTI VEĆ NAS JEDU PARAZITI

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR