Glas Javnosti

Korona test i za brakove

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Ova situacija je veliki test za sve bračne partnere, jer je većina nas koliko do juče bila izvan kuće najmanje deset sati dnevno – ljudi su odlazili na posao, provodili vreme sa prijateljima ili na rekreaciji, razvozili su decu na vannastavne aktivnosti i, kada se sve sabere, zajedno su provodili svega par sati dnevno.

Kako kaže dr Nevena Čalovska Hercog, psihijatar i profesor na Fakultetu za medije i komunikacije na predmetima „Porodica i porodični odnosi“ i „Sistemski pristup partnerskim krizama“, ovo je izuzetno stresna situacija u kojoj osobe očekuju da ih drugi partner čuje, razume, podrži i ohrabri, a ovu vrstu psihološke podrške mogu da dobiju samo u kvalitetnim i funkcionalnim vezama.

Ona dodaje da bračni terapeuti znaju da se u kriznim situacijama smanjuje broj razvoda – ne zbog toga što su partneri u boljim odnosima, već zato što ne mogu da se razvedu iz objektivnih razloga. Dr Nevena Čalovska Hercog upozorava sa je ova vanredna situacija provokativna i za fizičko nasilje, a oni partneri koji su se do juče svađali sada mogu da počnu da se tuku.

Kako je objasnio, osobe s takvim simptomima biće zbrinuti u ustanovama sekundarnog i tercijalnog nivoa, a kada rezultati terapije budu zadovoljavajući, biće prebačeni na Sajam.

Izvor: Politika

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR