Glas Javnosti

KORONA PRESEK: Bolja epidemijska situacija, neposredna nastava u školama i sledeće nedelje

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Od početka epidemije u Srbiji je registrovano 1.246.508 slučajeva koronavirusa od 6.759.262‬ testirana uzorka.

Od posledica kovida preminulo je 11.484 osoba. Procenat smrtnosti je 0.92 odsto. Na bolničkom lečenju trenutno je 4.770 pacijenata, od kojih je 206 na respiratoru, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

Epidemijska slika u Srbiji je povoljnija, pada broj novozaraženih. Prema poslednjim podacima koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 2.339 osoba od 15.631 testiranog uzorka.

Od posledica zaraze preminuo je još 51 pacijent. Na bolničkom lečenjenju nalazi se 4.770 osoba od kojih je 206 na respiratorima.

Situacija sa pandemijom se stabilizovala i sledeće nedelje nastavu će u školama neposredno slušati svi đaci - i srednjoškolci i osnovci.

Epidemiolozi upozoravaju da ulazimo u period nepovoljnih epidemijskih događaja- zima,sudar virusa gripa i korone, period slava i praznika, te da zbog toga zimski raspust za učenike treba da počne ranije - 20. a ne 31. decembra.

"Otprilike u vreme katoličkog Božića naši ljudi koji rade na zapadu dolaze u našu zemlju, tamo je eksplozija delta plus soja koronavirusa, koji mi još ovde nismo utvrdili da cirkuliše, ali mislimo da je tu, ali nema dominaciju", rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Struka ističe da nema mesta opuštanju kad imamo 50 preminulih dnevno. Upozoravaju da smo daleko od trijumfa nad koronavirusom i poručuju da je vakcinacija jedini izlaz iz pandemije.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP