Glas Javnosti

GLAS SAZNAJE: Korona desetkovala SPC: I vladika David u teškom stanju?!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Član Svetog arhijerejskog sinoda SPC episkop kruševački David (Perović) zbog virusa korona smešten je u bolnicu Dragiša Mišović i nalazi se u teškom stanju, nezvanično saznaje Glas javnosti.

U aprilu 2020. se takođe pisalo da je vladika David oboleo od korone kada je služio vaskršnju liturgiju, a prethodno je, i pored zabrane okupljanja, pozivao vernike da dolaze u hramove. Pažnju javnosti je privukao svojim vatrenim govorom u kojem poziva narod da i pored zabrane okupljanja u što veće broju dolazi u hramove i pričešćuje se. „Ni jedan virus nam ne može prići bez Božije volje. Ali verom treba da se branimo i svi da dođemo u hram, ne bojeći se da se pričešćujemo. Ne da se brojimo na grupe 10, 20, do stotinu najviše. Svi treba da dolazimo u hramove. Svi da pevamo, svi da čitamo“, poručivao je episkop David.

David Perović je rođen 17. jula 1953. godine u Đurakovcu, na Metohiji, na prostoru Eparije raško-prizrenske. Osnovnu školu je pohađao u Istoku, Đurakovcu i Peći. Gimnaziju je završio u Peći 1972.

Bavio se studijama književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, a filmskom i televizijskom režijom na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Teologiju je studirao na Bogoslovskom fakultetu Srpske pravoslavne crkve u Beogradu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR