Glas Javnosti

Korak po korak do svog volontera

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Na koji način možete dobiti volontera koji će vas snabdevati dok ste u karantinu? Na teritorijama svih opština u Srbiji pokrenuti su volonterski servisi koji svakodnevno komuniciraju sa najstarijim sugrađanima i dostavljaju im neophodne namirnice.

POMOĆ i brigu o najstarijim sugrađanima, koji nemaju rođake i prijatelje, u vreme zabrane kretanja poslednjih nedelja preuzeli su i volonteri. Na teritorijama svih opština u Srbiji pokrenuti su volonterski servisi koji svakodnevno komuniciraju sa najstarijim sugrađanima i dostavljaju im neophodne namirnice. Oni su podeljeni u timove, a prvi kontakt sa njima penzioneri uspostavljaju pozivom zaduženog kol-centra.

1. KORAK
Volonterski servisi su otvoreni u opštinskim zgradama, pa je zato neophodno da znate makar jedan broj telefona opštine na čijoj teritoji živite. Ukoliko ne znate možete ga pronaći na zvaničnoj internet-prezentaciji opštine.


2. KORAK
Kada pozovete broj telefona opštine, zamolite da vas prebace na kol-centra volonterskog servisa. Tada će vam se javiti neko od volontera i saslušati vašu molbu.

 
3. KORAK
Oni građanima uglavnom dostavljaju namirnice i lekove. Spisak se pravi od danas za sutra, a nakon što zabeleže sve što želite da vam kupe oni dolaze na vašu adresu kako bi dobili novac kojim plaćaju porudžbinu.

 
4. KORAK
Po odlasku u market, na pijacu ili u apoteku volonteri sa kesama punim namirnica i računom dolaze ponovo na vaša vrata. Kesu ostavljaju ispred ulaza, pokucaju na vrata vašeg doma i na bezbednoj udaljenosti sa maskama na licu, sačekaju da izađete po svoju narudžbinu.

 
5. KORAK
Neophodno je da znate i da pojedini volonterski centri osim odlaska po kupovinu namirnica ili lekova mogu da vam prošetaju i kućnog ljubimca. Takođe na raspolaganju najstarijim sugrađanima su svakog dana tokom nedelje, a ako je neka porudžbina poput leka ili nekog drugog proizvoda hitna, u nabavku se izlazi odmah nakon primljenog poziva.

novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR