Glas Javnosti

KONA PITALI ZA ČETVRTU DOZU VAKCINE, a evo šta je rekao o NOŠENJU MASKI!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Doktor Predrag Kon govorio je o nošenju maski i predviđanjima do kada će trajati pandemija virusa korona, ali i o mogućoj četvrtoj dozi vakcine.

- Četvrta doza zaista još nije na dnevnom redu kod nas, videćemo rezultate iz Izraela. Kod četvrte doze prvo se mora razmišljati o ugroženima - hronični bolesnici, osobe sa oslabljeni imunitetom, na dijalizi, dijabetičari na terapiji, oni na zračenju, a onda dolaze u obzir i svi stariji. Dotle ćemo imati podatke šta konkretno omikron izaziva, prvenstveno kod starijih. Pitanje narednih doza biće neprekidno na dnevnom redu sve dok ovaj virus ne pokaže da je sezonski i da ne utiče toliko na zdravstveni sistem - rekao je Kon u intervjuu za list Kurir. On smatra i da nikada nećemo prestati da nosimo maske.

- Lično mislim da maske nikad nećemo skinuti u potpunosti zato što polako stiže do svesti ljudi da je zagađenje vazduha ubica, da se može pratiti nivo zagađenja i ponašati se u skladu sa onim što ti podaci daju. Naravno, ne svi, nego jedan procenat ljudi. A da li maske protiv korone skidamo ove godine, ne mogu da kažem. U nekom momentu doći će dotle da se neće nositi maske, osim kad postoji rizik, što će biti naglašeno, a videćemo da li i obaveza ili samo preporuka - rekao je Kon.

BONUS VIDEO: Milan Kalinić pao na FAJTERU: Ja sam dr*adžija

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR