Glas Javnosti

KOLIKO JE TAČNO ĐAKA OBOLELIH OD KORONE: Ovo su zvanične BROJKE!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", objavio je podatak da je od 1. do 7. novembra broj dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina, obolele od korona virusa 1.667, što je 0,22 odsto obolelih, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U osnovnim i srednjim školama u Srbiji, ukupno je 45 (0,12 odsto) odeljenja koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Takođe, ukupno je 406 (1,07 odsto) odeljenja koja su u istom periodu zbog najmanje dva slučaja infekcije prešla sa neposrednog na kombinovani model.

Ukupno je i 48 (0,13 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn u poslednjih 10 kalendarskih dana, dodaje se u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Nadja u 10.11.2021 16:53:42 h
     0 

To je zaista visoka cifra za odrasle a kamoli za decu,previse,sva sreca sto imaju ovaj kratak raspus, koji ce im svakako prijati da se odmore , oporave i nadoknade sta su propustili,a za bezbedniji nastavak rada u skolama mogli bi nadlezni da se potrude i obezbede za sve ucionice fotokataliticke preciscivace vazduha i tako sprece sirenje infekcije bilo kog virusa a deca udisu cist i svez vazduh….