Glas Javnosti

KOD NJIH NEMA KORONE: Ova država ukida obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Američka država Njujork ukinula je obavezno nošenje maske u zatvorenim prostorima, restoranima, firmama, objavila je guvernerka Keti Hočul u vreme kada broj zaraženih kovidom-19 pada u SAD.

Obaveza nošenja maski koja ističe sutra prema zakonu države Njujork će ipak za sada ostati na snazi u školama.

Obavezno nošenje maski u najvećem delu unutrašnjih prostora uvedeno je 10. decembra kada je velik broj građana počelo da se zaražava omikron sojem virusa.

U obraćanju novinarima iz svoje kancelarije u gradu Njujorku Hočul je rekla da su stope zaraze od tada pale na nivo koji je bezbedan da se povuče šire naređenje o nošenju maski.

Ona je rekla da smatra da može da ukine tu meru obzirom na pad broja slučajeva, i pad broja kovid pacijenata u bolnicama.

- Ova borba nije gotova, ne predajemo se. Ovo nije razoružanje - rekla je ona i dodala da su "trendovi vrlo, vrlo pozitivni".

Maske će ipak biti obavezne na nekim mestima u zdravstvenim ustanovama, nekim domovima i javnom saobraćaju. Privatne firme će takodje moći same da odrede da li će nastaviti da traže maske, prenosi N1.SNAŽAN ZEMLJOTRES POGODIO SEVER ITALIJE! Udar pomerio krevet

Hočul je rekla da će početkom marta ponovo razmotriti pitanje maski u školama, sa namerom da se deca testiraju posle raspusta krajem februara. Na osnovu tih podataka će se doneti odluka o daljim koracima.

Oko 5.000 kovid pacijenata nalazilo se u bolnicama u državi Njujork u ponedeljak, što je niže od vrhunca od gotovo 12.700, 11. januara ali i dalje duplo više od broja ljudi u bolnicama 21. novembra.

BONUS VIDEO: FUDBALSKE ZVEZDE U RUKAMA SRPKINJE

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR