Glas Javnosti

Ko je deveta žrtva korone u Srbiji

Korona virus
Autor: Глас јавности

Kikinđanin (62) je tokom svih desetak dana bolesti bio na respiratoru

U klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu u petak pre podne preminuo je šesdesetdvogodišnji pacijent iz Kikinde, saopštila je ta ustanova.

Kako se saznaje reč je o penzioneru M.P. koji je iz Opšte bolnice u Kikindi na lečenje u KCV u Novi Sad prebačen u noći između ponedeljka i utorka, (16. i 17. marta). Preminuli je od tada neprestano bio u teškom stanju i na respiratoru.

 - U toku prepodneva uprkos višednevnoj intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, za njegov život, na Klinici za infektivne bolesti KCV preminuo je šesdesetdvogodišnji pacijent iz Kikinde. Reč je o pacijentu koji je, pored infekcije korona virusom, bolovao i od više drugih bolesti - navodi se u obaveštenju koje je Klinički centra Vojvodine izdao u petak, u 15 sati.

 Preminuli je bio treći pacijent koji je zbog zaraze COVIDOM-19 iz kikindske bolnice radi lečenja prebačen u Klinički centar Vojvodine, a nažalost,sada drugi je pacijent iz tog banatskog grada koji je ozgubio bitku sa ovim oboljenjem.

 Kako se već pisalo, i ovaj i prvi preminuli Kikinđanin, R.B. (59), koji je ujedno i prva žrtva korona virusa u Srbiji, zarazili su se prilikom bliskog kontaka sa “nultim” obolelim Kikinđaninom koji se na lečenju u Novom Sadu nalazi od 10. marta. Ovaj čovek COVID je dobio iz inostranstva, jer je njegov sin bio u Italiji radi svog lečenja.

Zbog ove situacije Kikinda je bila jedno od žarišta korona virusa u Srbiji, pa su u ovom gradu od 17. marta preduzete rigorozne mere zaštite i od tada su zatvoreni rstorani i kafići, pijace i sve prodavnice sem prehrambenih.

(Izvor:  Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR