Glas Javnosti

Kisić Tepavčević: I sledeći vikend ključan

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Članica Republičkog kriznog štaba, epidemiolog Darija Kisić Tepavčević, izjavila je večeras da se nazire kraj epidemiji novog korona virusa, ali je i pozvala na strpljenje još neko vreme, i navela da je sa stručnog aspekta i sledeći vikend ključan.

Upitana da li je ovaj, poslednji vikend sa ovolikim trajanjem zabrane kretanja, s obzirom da se približava proslava praznika rada, 1. maja, kao i slave Ðurđevdana, Kisić Tepavčević je za RTS kazala da je "sigurno da je ovo poslednji vikend sa ovako dugom zabranom".

"Nije popularno da se kaže, ali sa stručnog aspekta i sledeći vikend je nama ključan. Koliko će tačno trajati taj period ne bih znala u ovom momentu da kažem", navela je ona.

Povodom skorog otvaranja nekih vidova saobraćaja, koje su najavili nadležni, Kisić Tepavčević je kazala da će otvaranje međugradskog saobraćaja, kao i avio-saobraćaja, ići postepeno.

"To će biti postepeno, ali gledamo da ide što kasnije", kazala je ona i dodala da je svako otvaranje granica "potencijalno unošenje rezervoara zaraze".

Kako je navela, sada svako gleda da rešava epidemiološku situaciju na optimalan način "unutar svojih granica".

U svakom slučaju, dodaje, biće prisutan veliki stepen predostrožnosti i nadzora nad mogućim unošenjem infekcije u Srbiju.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR