Glas Javnosti

Kina i Rusija nude ON-LAJN REŠENJA u borbi protiv virusa KORONA

Korona virus
Autor: Glas javnosti

U Rusiji se planira izrada on-lajn testa za utvrđivanje simptoma virusa korona, dok će u Kini biti pružane on-lajn konsultacije u vezi sa svim nedoumicama vezanim za ovaj virus i opšte zdravlje stanovništva.

„Mi sa kolegama planiramo da razradimo on-lajn test za utvrđivanje simptoma virusa korona“, rekao je predsednik Saveta asocijacija volonterskih centara Artjom Meteljev, navodi Sputnik.

Cilj ovog on-lajn testa je da građani koji su u rizičnoj grupi mogu da urade test i u slučaju da se utvrde simptomi te bolesti mogu da se preko specijalne telefonske linije konsultuju sa nadležnima i pozovu lekara da dođe kod njih kući.

Slična situacija biće i u Kini- kineske tehnološke kompanije su rešile da nađu jedno od rešenja kako se panika ne bi širila i kako bi ljudi čitavu ovu situaciji rešili u miru. Prekomorski korisnici - od kojih su mnogi Kinezi okreću se online zdravstvenim uslugama konsultacija, koje podržavaju kineske tehnološke kompanije, jer sve više zemalja je zabrinuto zbog zaraze COVID-19. Njihov slogan je "Nisi sam i rešenje postoji."

Kao dokaz uspešnih on-lajn konsultacija u Kini je činjenica da su servisi Baidu, JD i Čajna Doktor dobili preko 320.000 pitanja otkad su pokrenuli svoju besplatnu telemedicinu. 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR