Glas Javnosti
posta

KiM:Umro muškarac iz Leposavića, porast broja obolelih

Korona virus
Autor: Glas Javnosti

Muškarac, 1973. godište, iz opštine Leposavić, pozitivan na korona virus, preminuo je danas u KC Niš.

Reč je o bubrežnom bolesniku, naveo je Marko Ðurić na svom Instagram profilu dajući dnevni presek stanja na KiM.

Novoobolelih u većinski srpskim sredinama je pet, ukupno devet. Jedna osoba preminula je u albanskim sredinama, novoobolelih je 13, a ukupno je 125 zaraženih.

"U Kosovskoj Mitrovici se u samoizolaciji nalazi oko 100 lica. U Zvečanu smo obezbedili tri dežurne telefonske linije na kojima građani sa simptomima virusa KOVID-19, ili oni koji su bili u dodiru sa obolelima, mogu da stupe u kontakt sa lekarima", navodi Ðurić i dodaje da su mnogi ponudili pomoć kako bi doprineli borbi protiv virusa KOVID-19.

U tom kontekstu pominje agenciju za prevoz putnika ''''KIM-CO'''' iz Gračanice koja je ustupila svoj vozni park sa vozačima na korišćenje bez naknade i krojačku radnju ''''Denić'''' iz Gornjeg Kusca koja je započela šivenje zaštitnih maski za potrebe ZC Gnjilane.

Volonteri su i danas obilazili ugrožene građane i nosili im pakete sa hranom i higijenskim sredstvima, navodi Ðurić na svom Instagram profilu i dodaje da opštinski štabovi za vanredne situacije redovno obavljaju dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o merama Vlade Srbije.

Izvor: Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR