Glas Javnosti

KBC DRAGIŠA MIŠOVIĆ OD DANAS POTPUNO U KOVID SISTEMU: Obezbeđeno 300 ležećih mesta za kovid pacijente!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Kliničko-bolnički centar "Dragiša Mišović" od danas je ponovo potpuno u kovid režimu zbog pogoršanja epidemiološke situacije.

Zbog pogoršanja epidemijske situacije, Kliničko-bolnički centar "Doktor Dragiša Mišović" od danas je ponovo potpuno u kovid režimu. Zamenik direktora Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" Predrag Savić rekao je za RTS da je "Mišović" juče i prekjuče izmeštao pacijente i od danas je potpuno u kovid režimu.

- Hirurzima je oduzeto da se bave svojim pozivom jer smo sada ponovo u kovid režimu. Troje pacijenata je već upućeno u A blok "Dragiše Mišovića" - naveo je Savić i dodao da je obezbeđeno 300 ležećih mesta za kovid pacijente.

 

Navodi da što se tiče starosno strukture nema bitnijih promena u odnosu na prethodne talase, ali da je sada preko 85 odsto na bolničkom lečenju nevakcinisano.

- Mislim da je to dovoljan razlog da svi razmisle koji su protiv vakcinacije. Teško je bilo u sredu kada smo morali da kažemo pacijentima koji imaju malignitete da moraju da odu u druge bolnice i pronađu lekare koji će da ih operišu. Oko 400 takvih pacijenata je zbrinuto u poslednje dve nedelje, gde će se sada ti ljudi lečiti, gde će studenti obavljati svoju praksu - upitao je Savić.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR