Glas Javnosti

TINEJDŽERI PROVALILI TEST NA KORONU: Ovo je čudan način da budete lažno pozitivni na virus (VIDEO)

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Tinejdžeri iz Britanije misle da su našli način da lažiraju kućne testove na kovid 19, a naučnici pokušavaju da shvate u čemu je stvar.

Širom planete internetom se šire snimci u kojima britanski tinejdžeri otkrivaju trikove kako da pomoću sokova prevarite kućni test na kovid da vam da lažno pozitivan rezultat.

Za ove mlade ljude to je bio način da odsustvuju iz škole, pa su snimci sa haštagom #fakecovidtest brzo postali viralni.

Na navodinim snimcima klinci na kućni test na kovid stavljaju sok od jabuke, koka-kolu, sirće, sredstvo za dezinfekciju ruku, kečap, afteršejv... I proveravaju šta će od toga dati pozitivne rezultate. Ispostavilo se da su gazirani sokovi najefikasniji.

Ovo je podstaklo istraživače sa Univerziteta u Liverpulu da ispitaju da li veštački zaslađivači koji se koriste u gaziranim sokovima zaista mogu da utiču na kovid test i daju lažno pozitivne rezultate. Rezultati njihove studije, koja još čeka recenziju, predati su medRkiv u ponedeljak.

Kako se pokazalo u njihovom istraživanju, 10 od 14 testiranih gaziranih pića moglo je da da pozitivne rezultate. Međutim, nisu uspeli da identifikuju koji sastojak proizvodi ovu reakciju, prenosi Reuters.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR