Glas Javnosti

JAVNOST U ŠOKU? CDC utvrdio da je samo 6 ODSTO smrtnih slučajeva od koronavirusa isključivo uzrokovao Kovid-19!?

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Nova cifra koju je objavio Centar za kontrolu bolesti (CDC) izazvala je pometnju, posebno nakon što ju je predsednik Donald Tramp retvitovao.

Javnost je u šoku pogotovo u SAD, gde je više od 180.000 ljudi umrlo od početka pandemije.

Pandemija i način na koji se rešava postali su kamen spoticanja u SAD, jer su politizovani uoči predsedničkih izbora. Osim što su se mnogi usprotivili nošenju maski širom zemlje, raspravljajući o tome koliko su zapravo efikasne u suzbijanju širenja.

CDC je 26. avgusta ažurirao privremeni broj smrtnih slučajeva koji su se dogodili zbog KOVID-19, a u odeljku o komorbiditetima otkrio je da je samo 6% smrtnih slučajeva izazvano samo virusom!

Nova kritika na osnovu broja umrlih dolazi i nakon što je CDC promenio smernice o tome ko tačno treba da se stavi u karantin i kada period od 14 dana više nije potreban međunarodnim putnicima, ili od države do države.

Naravno te su informacije iskoristili oni koji veruju da su ukupni smrtni slučajevi i težina pandemije uveliko preuveličani kao pokušaj podrivanja predsednika tokom izborne godine. Ipak, drugi su takođe brzo naglasili da se taj broj nalazi u odeljku o komorbiditetima, što znači da je 94% smrtnih slučajeva povezanih sa KOVID-19 bilo onih koji su takođe patili od komorbiditeta – iste grupe koje su smatrane visokim rizikom kada je pandemija prvi put zavladala.

Među popratnim bolestima koje su takođe doprinele velikom broju umrlih bile su hipertenzija, dijabetes, vaskularna i nespecifična demencija, srčani zastoj i srčana insuficijencija.

(Glas Javnosti/Logično)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR