Glas Javnosti

ITALIJA NA IVICI PONORA "Koliko još mrtvih da vlada shvati da sve treba ugasiti?!”

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Generalni štrajk u sredu, 25. marta, parola "Koliko još mrtvih da vlada shvati da sve treba zatvoriti?" promoviše USB zajednicu (Unione Sindacale di Base) u Italiji, zahtevajući strože mere zaštite radnika u zemlji.Vladina uredba, potpisana juče, kaže da će sva preduzeća osim "neophodnih" ostati zatvorena do 3. aprila i dugačak spisak sektora koji budu smatrani neophodnim. USB napominje da predlog zakona uključuje mnoštvo izuzeća i "rupe" koje je naručilo Confindustria (bc Udruženja industrijalaca), čime su mnoga preduzeća i fabrike otvorene.

Sada je očigledno da je najveće širenje koronavirusa i većina žrtava upravo u onim oblastima u kojima postoje velike proizvodne jedinice i gde su zbog nedostatka zapošljivosti hiljade radnika primorane da rade, prenose virus i razbole se", navodi USB, naglašavajući da „nećemo prihvatiti da Konfindustrija diktira pravila širom zemlje i da u stvari utvrdimo koji je prihvatljivi broj smrti koje bismo trebali pretrpeti“

Već metalurški savezi u pokrajini Lombardija na severu Italije izjavili su da će štrajkati kako bi zaštitili zdravlje svojih članova. Sa svoje strane, radnički sindikati u hemijskoj industriji Lombardije najavili su danas da će štrajkovati u sredu, 25. marta, kako bi se osiguralo zdravlje radnika.

 Lombardija sa glavnim gradom u Milanu najviše je pogođena italijanskom epidemijom koja je do juče, nedelje, u celoj zemlji izazvala 5.476 smrtnih slučajeva.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR