Glas Javnosti

IDU TAMO GDE JE SVE POČELO: SZO odlazi u KINU da istraži sve o KORONI!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) odlazi u Kinu da potraži odgovore na pitanja kako je virus Kovod 19 nastao i kako se proširio na celu planetu.

Nakon otprilike godinu dana od prve smrti od misterioznog virusa, deset međunarodnih stručnjaka od Danske do Katara imaće priliku da otputuje u Kinu, kako bi napravili dubinske "epidemiološke, virološke, serološke procene ljudi i životinja.

Pod nadzorom SZO i vlade Kine, tim će otputovati u centralnu Kinu kako bi prikupio dokaze i istražio kako se virus pojavio u gradu, postavljajući temelje za dalja proučavanja kako i gdje je COVID-19 mogao započeti.

-Trenutna pandemija COVID-19 pokazuje razoran uticaj zoonotskih bolesti u nastajanju na društva, navodi se u projektnom zadatku studije.

-Kako se pandemija nastavlja razvijati, razumevanje kako je epidemija započela neophodno je kako bi se sprečilo daljnje unošenje virusa SARS-CoV-2 i sprečilo unošenje novih virusa u budućnosti.

Stručnjaci će se nadovezati na istraživanje provedeno tokom prošle godine, kao i na historijskim podacima iz izbijanja SARS-CoV-1 2002. godine, kako bi utvrdili kako se novi koronavirus, poznat kao SARS-CoV-2, prvi put pojavio kod životinja i kasnije se proširio na ljude.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR