Glas Javnosti

I Vladika Milutin zaražen koronom

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Lažna je priča kako je vladika širio zarazu u valjevskoj eparhiji

Valjevska eparhija potvrdila je da je episkop Milutin zaražen korona virusom, navodeći da je sa vrha gradske vlasti u Valjevu potekla lažna priča kako je vladika širio zarazu u tom mestu.

Eparhija valjevska obavestila je javnost da je vladika Milutin, kao i dvojica sveštenika, zaražen koronavirusom, te da se zbog toga nalazi na lečenju u Beogradu u КBC “Dr Dragiša Mišović”.

“Eparhija valjevska ovim putem obaveštava sve svoje eparhiote i celokupnu javnost da je kod Njegovog Preosveštenstva Episkopa valjevskog Gospodina Milutina potvrđeno prisustvo virusa korona, kao i kod još dvojice sveštenoslužitelja naše Eparhije. Episkop Milutin i dvojica klirika trenutno se nalaze u КBC ‘Dr Dragiša Mišović’ u Beogradu”, navodi se u saopštenju.

Kako navode iz ove eparhije, uzrok pojave koronavirusa u Valjevu i njegovo širenje, ne može se povezivati sa vladikom Milutinom. Oni su istakli da nikakva delegacija iz Italije nije boravila u poseti Eparhiji valjevskoj, a da je “najpre sa samog vrha gradske vlasti u Valjevu poslata netačna informacija o tome da je jedan od uzroka pojave virusa korona u Valjevu ‘skorašnja poseta jednog sveštenika iz Italije Eparhiji valjevskoj'”.

 

“Sve aktivnosti koje je, kao Arhipastir svoje eparhije, episkop Milutin vršio, služeći i vršeći kanonske posete u Eparhiji, vezane su isključivo za period pre bilo kakvih mera koje je donela Vlada Srbije, a odnose se na ograničeno kretanje, odnosno u isto vreme kada su na primer, gradski oci bili veoma aktivni u predizbornoj kampanji, pre pojave bilo kakvih simptoma bolesti”, piše u saopštenju.

Iz ove  eparhije naglašavaju da iz svega navedenog može zaključiti da Milutin nema nikakve veze sa pojavom korona virusa u  Valjevu, te da je ta crkvena organizacija blagovremeno i odgovorno preduzela sve potrebne mere za sprečavanje širenja epidemije.

(Izvor: RTS/Nova .rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR