Glas Javnosti

Henkel ZATVARA fabriku na dve nedelje

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Odluka o obustavi proizvodnje na dve nedelje u fabrici Henkel gde je registrovano više potvrđenih slučajeva KOVID-19, stupiće na snagu u sredu.

Kruševac-kompanija “Henkel Srbija” odlučila je da zatvori svoje pogone u Kruševcu na 14 dana. Kako su “Novosti” juče objavile, ova odluka o obustavi proizvodnje na dve nedelje u fabrici gde je registrovano više potvrđenih slučajeva KOVID-19, stupiće na snagu od danas. U kompaniji navode da je odluka doneta kako bi se zaštititli zdravlje i bezbednost zaposlenih.
 

- U skladu sa odlukom, proizvodni pogoni će danas prestati sa radom, dok će logistika nastaviti da radi smanjenim kapacitetom, a kako bi obezbedila snabdevanje građana neophodnim proizvodima-navode između ostalog u “Henkelu”.-  U fabrici u Kruševcu će se, kao i do sada, nastaviti primena svih ostalih mera propisanih od strane Svetske zdravstvene organizacije, Kriznog štaba za suzbijanje novog korona virusa i nadležnih organa.

Proizvodni pogoni u ovoj fabrici su dezinfikovani, a epidemiolozi su sa menadžmentom kako je ranije predoeno procenjivali situaciju u vezi sa eventualnim prekidom rada.

U Rasinskom okrugu do sada je potvrđeno 35 slučajeva korona virusa. Iz Kruševca je 32 slučaja, a iz Varvarina-tri. Kako su “Novosti” objavile, preksinoć je u KC Niš, nažalost, preminuo Kruševljanin Đ.B.(41),kod koga je KOVID-19 potvrđen 22.marta.

Skoro svi potvrđeni slučajevi na teritoriji okruga lica su koja zbog prirode posla imaju značajan broj kontakata (fabrika,Hitna pomoć, administrativni i šalterski posao, privatna medicinska praksa u Varvarinu).

Brisevi uzorkovani u Kruševcu, prosleđivaće se u laboratoriju Veterinarsko-specijalističkog instituta u Kraljevu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR