Glas Javnosti
posta

Građani se žale na prevelike cene dezinfekcije zgrada

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Upravnici zgrada u Novom Sadu predlažu paprene cene za dezinfekciju. Tretman ima efekat tek nekoliko sati, tvrde u "Ciklonizaciji"

Novosadskoj "Ciklonizaciji" žalilo se više desetina građana ukazujući da su im profesionalni upravnici zgrada tražili i po nekoliko hiljada dinara po tretmanu za dezinfekciju u stambenim zgradama.
 

Stručnjake ovog preduzeća za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju posebno brine to što su paprene cene usluga pojedini profesionalni upravnici pravdali time da tretman zgradu od virusa štiti sedam dana.

- Reč je o izuzetno opasnoj dezinformaciji, jer ne postoji tretman dezinfekcije koji ima dejstvo duže od nekoliko sati, i to pod uslovom da u prostor niko ne ulazi - objašnjavaju u "Ciklonizaciji". - Tretman dezinfekcije funkcioniše tako što preparat ubija viruse, bakterije i gljivice koje se nalaze na tretiranim površinama, a dejstvo se produžava onoliko dok se stvoreni film ne naruši, ali dok aktivna materija ne ispari. U idealnim slučajevima to je nekoliko sati i zato tretmane treba ponavljati što češće.
Obećavanje stanarima da tretman ima efekat sedam dana je, ističu u "Ciklonizaciji", izuzetno neodgovorno i potencijalno opasno, jer kod stanara može stvoriti lažnu sliku da su zaštićeni. To, kako dodaju, može dovesti do smanjenja opreznosti i slabijeg poštovanja higijenskih mera, što može prouzrokovati prenošenje i širenje epidemije. Zato apeluju da im se pridruže u gradskoj akciji dezinfekcije sa svim kapacitetima.

DNEVNO 2.000 DINARA

- U dogovoru sa upravnikom svi stanari smo se složili da svakodnevno dezinfikujemo zajedničke prostorije u zgradi - kaže stanar B. N. - Dnevno za tu uslugu plaćamo 2.000 dinara. Imamo stotinak hiljada dinara na našem računu i odlučili smo da taj novac potrošimo na dezinfekciju, jer su zdravlje i ljudski životi najpreči.

Izvor: novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR