Glas Javnosti

GOTOVO! Vlada donela odluku: BEZ KOVID PROPUSNICA!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Vlada Slovenije donela je odluku prema kojoj za ulazak u tu zemlju više nije potrebna kovid propusnica, a oni koji su bili u visokorizičnom kontaktu sa zaraženom osobom ne moraju da budu u karantinu.

To su promene u režimu epidemioloških restriktivnih mera koje danas stupaju na snagu u Sloveniji, prenela je agencija STA.

Vlada u Ljubljani je objavila da se kovid-19 više ne smatra karantinskom bolešću, zbog čega nema potrebe da putnici moraju da imaju dokaz o vakcinaciji, rekonvalescenciji ili testiranju.

Iako karantin više nije obavezan za one koji su imali bliski kontakt sa inficiranima, savet tim osobama je da se samotestiraju u narednih sedam dana.

Kao rezultat ovih promena, obustavljeno je i praćenje kontakata zaraženih, ali, prema rečima ministra zdravlja Slovenije Janeza Poklukara, sva ostala ograničenja ostaju na snazi.

Iako su mnoge zemlje zadržale nezavisnu politiku u odlučivanju o uvođenju i obustavi Kovid mera, ovo bi mogao biti jasan znak da je sa Kovid restrikcijama gotovo, pa se očekuje i da druge zemlje prate ovaj trend, smatraju neki analitičari.

BONUS VIDEO: KRISTIJAN GOLUBOVIĆ: IGRAJU SE ŽIVOTIMA - ZOVU ME CINKAROŠ, TRANSVESTIT, VREĐAJU MI PORODICU



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR