Glas Javnosti

DVA ZARAŽENA UČENIKA U RAZREDU VIŠE NEĆE BITI DOVOLJNA ZA PRELAZAK NA ONLAJN NASTAVU: Krizni štab predlaže NOVE MERE!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Nedavno usvojeni model po kome bi nastava u školi trebalo da se odvija pokazao se, nakon samo dve nedelje, prema mišljenju nadležnih kao previše strog. Kako nezvanično saznaje, portal Espreso razmišlja se o blagom popuštanju mera za nastavu.

Širom Srbije za nepune dve nedelje od početka školske godine na učenje na daljinu prešao je veliki broj razreda i nadležnima se učinilo da su ipak možda preterali sa merama, pa su predložili da umesto dva zaražena učenika, uslov za prelazak na onlajn nastavu bude - četiri deteta pozitivna na koronu u jednom odeljenju.

- Predlog dela Kriznog štaba je da se relaksiraju mere kada su jedan ili dva učenika zaraženi - da u tom slučaju celo odeljenje ne prelazi na onlajn. Kako je na Kriznom štabu konstantovano, škole su se i do sada pokazale kao bezbedno mesto - izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić nakon sednice Kriznog štaba održane u subotu 11 septembra.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da nastava u školama po "semafor" modelu nije propala i situacija uopšte nije alarmantna. On je dodao da je broj zaraženih učenika i nastavnika veoma nizak i da se ni na koji način ne razmišlja o prekidanju obrazovno-vaspitnog rada na regularan način.

 


- Što se tiče dece, to je ispod jedan odsto, a kod zaposlenih u prosveti, nastavnog i vannstavnog osoblja, to je nekih 1,3 ili 1,4 odsto. To je podatak od pre tri dana - rekao je Ružić.

On je istakao je da će "semafor" model biti inoviran u skladu sa situacijom na terenu i da će imati sastanak sa predstavnicima Instituta "Batut", kako bi se utvrdilo na koji način će se to učiniti.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR