Glas Javnosti

DR ŠEKLER O POPUŠTANJU MERA: 'Da sam KORONA sad bih viknuo OVO JE SUPER'!

Korona virus
Autor: Glas javnosti

Krizni štab je na jučerašnjoj sednici doneo odluku o daljem popuštanju mera za suzbijanje koronavirusa. Virusolog Milanko Šekler iznosi svoje mišljenje o tome.

Šekler je mišlenja da će popuštanje mera omogućiti virusu da opstane do jeseni.

- Da sam korona virus, rekao bih fenomenalno, 'jupi', 'super'" - istakao je dr Šekler dodajući da će virus nastaviti da cirkuliše među populacijom.

- Mi ćemo mu samo omogućiti da ostane i da nas sačeka na jesen. Na današnji dan prošle godine bilo je 57 novozaraženih, jedan preminuli, ukupno 12.500 obolelih, sada ima 715.000 ukuno zaraženih, imamo vakcinisanih 39 odsto sa obe doze, i makar jednu dozu primilo je 44 odsto, to je nedovoljno - naglasio je dr Šekler.

On je govorio i o vakcinaciji protiv korona virusa.

- Ritam vakcinacije je opao, ono što smo imali rekorde to je sads na 6 ili 7 hiljada na dnevnom nivou. Loša je i struktura vakcinihsanih, ali stariji su manje aktivni, ne idu na žurke, ne idu na svadbe, a vakcinisani su - istakao je on. 

Dodao je i da je sa " ovim merama samo legalizovano ono što se već dešavalo." 

- Svadbe su išle, video sam to, svuda je sve normalno radilo. Ovde je akcenat dat na kapacitetu i dužini rada objekata, a nije dat akcenat da maske moraju da se nose, distanca, ventilacija, to je stvar koja treba da spreči širenje. Nije stvar u dužini radnog vremena - objasnio je on.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR